Gevel laten reinigen

Een schone gevel geeft een goed beeld van uw bedrijf of organisatie. Een schone gevel is een plaatje voor uw bedrijf en organisatie. Gevelreiniging kan op meerdere manieren worden uitgevoerd, wij hebben gekozen voor de meest milieuvriendelijke manieren. Elke situatie heeft zijn eigen oplossing.

Gevelbeplating:
Waar mogelijk proberen wij beplating te reinigen met behulp van gedemineraliseerd water (osmose) en borstel. Als de vervuiling te sterk is, proberen we met een, zo “groen” als mogelijke algenverdelger het geheel voor te behandelen, om alsnog met osmose water een schone gevel te realiseren. Zo nodig zetten we een hogedruk reiniger in om met gepaste druk het geheel schoon te krijgen.

Stenen gevels:
Afhankelijk van de soort vervuiling wordt er een reiniging met een hogedrukreiniger voorgesteld. Soms kan dat met koud water, soms wordt er heet water ingezet. De druk is regelbaar, en afhankelijk van de staat van de gevel en voeg. We spreken dan ook over reinigen onder gepaste hoge druk. Het reinigen met heet water heeft als voordeel dat de algen sporen gedood worden, daardoor is de algaangroei minder.

Impregneren van de gereinigde gevel:
Als de gevel droog genoeg is na het reinigen, kan er geimpregneerd worden. Dit heeft als voordeel dat het regenwater beter afgevoerd wordt, en daardoor niet in de steen of voeg dringt. In de zomer verkoelt vocht de gevel, dus dat is wel prettig. In de winter kan vocht wat bevriest wel 10% uitzetten, waardoor er schade aan uw metselwerk kan ontstaan.

 

Daarom is impregneren van groot belang. Wij werken in de meeste gevallen met Funcosil SNL wat een garantie tegen vochtindringing geeft van zeker 10 jaar. De gevel blijft ook langer vrij van vervuiling.

Dè specialist in vloeronderhoud

Bel: 0228-510 340

Info@ap-reiniging.nl